Panduan untuk Berdagang Menggunakan Trendline pada Olymp Trade

Panduan untuk Berdagang Menggunakan Trendline pada Olymp Trade

Garis arah aliran ialah alat yang sangat praktikal yang boleh anda temui pada platform Olymp Trade. Tujuan utamanya adalah untuk mengesan pergerakan harga bersama-sama dengan arah aliran. Alat ini ialah ciri grafik, yang bermakna ia tidak akan muncul secara automatik. Anda perlu melukisnya sendiri. Tetapi sesukar mungkin pada mulanya, dengan panduan ini, tidak lama lagi anda akan menguasai menggunakan garis arah aliran.

Nota: Di sini kami akan menunjukkan kepada anda cara menggunakan garis arah aliran semasa berdagang aliran menaik, namun ia tidak berbeza semasa berdagang aliran menurun. Hanya gunakan peraturan yang akan kami ajar di sini.

Kami telah menyebut bahawa tujuan melukis garis arah aliran adalah untuk mengesan perubahan harga. Tetapi ia hanya terpakai kepada trend semasa. Ia sepatutnya menyambung lebih tinggi-rendah dalam aliran menaik. Apabila bercakap tentang aliran menurun, ia secara semula jadi akan menyertai paras tertinggi yang lebih rendah. Sekarang mari kita terangkan istilah asas.

Aliran menaik – istilah asas yang mungkin anda perlu ketahui.

UPTREND – Ini adalah konsep pertama yang perlu difahami. Ia pada asasnya bermaksud pertumbuhan harga. Pasaran dikuasai oleh kenaikan harga yang ditunjukkan pada carta dengan mengembangkan lilin kenaikan harga yang lebih panjang (warna hijau). Puncaknya lebih tinggi seiring dengan kenaikan harga. Dalam rajah berikut, anda boleh melihat bahawa puncak 2 dan 4 secara beransur-ansur lebih tinggi.

Panduan untuk Berdagang Menggunakan Trendline pada Olymp Trade
Bagaimanakah corak aliran menaik terbentuk?

PERGERAKAN PEMBETULAN – Aliran menaik tidak semestinya bermakna penjual tidak aktif. Malah, mereka sentiasa berusaha untuk mengurangkan harga. Dan ia menyebabkan turun naik harga. Apabila mereka berjaya menguasai pasaran, harga perlu turun. Dan inilah yang kita panggil pergerakan pembetulan. Tetapi tidak lama lagi pembeli akan melompat mengambil alih pasaran dan harga akan naik semula.

Dalam skema yang berikut, pergerakan pembetulan boleh dilihat antara mata 2 dan 3. Nombor 2 menunjukkan pergerakan apabila pembeli adalah bahagian yang paling aktif. Namun begitu, penjual tidak jauh dari pandangan dan mereka menurunkan harga sehingga mencapai titik 3. Pada masa ini, pembeli masih beroperasi, dan akhirnya, harga berubah sekali lagi naik dan mencapai titik 4.

Panduan untuk Berdagang Menggunakan Trendline pada Olymp Trade
Kawasan pelarasan dalam aliran menaik

Sentiasa ingat, bahawa pergerakan pembetulan akan muncul dalam setiap aliran. Apabila kami memerhatikan aliran menaik, anda mungkin melihat beberapa lilin menurun di kalangan yang menaik. Kawasan pembetulan tersebut mewujudkan tahap sokongan dan rintangan sepanjang aliran.

Bagaimana untuk menggunakan trendline semasa berdagang di platform Olymp Trade.

Untuk menggunakan garis arah aliran anda perlu melukisnya pada carta. Untuk melakukan itu, buka carta lilin Jepun terlebih dahulu. Pilih lilin selang 1 minit. Kemudian anda menekan fungsi alat grafik dan memilih garis arah aliran. Kini anda boleh melukis garis arah aliran anda, betul-betul seperti yang kami lakukan pada rajah di bawah.

Panduan untuk Berdagang Menggunakan Trendline pada Olymp Trade
Aliran menaik pada USDJPY 1m

Detik manakah yang terbaik untuk memasuki dagangan semasa menggunakan garis arah aliran pada Olymp Trade?

Lihat carta di bawah.

Panduan untuk Berdagang Menggunakan Trendline pada Olymp Trade

Aliran yang ditunjukkan di sini ialah aliran menaik dengan puncak yang ditandakan sebagai nombor 2, 4, 6, 8, dan 10. Seperti yang anda sedia maklum, itu adalah titik pembetulan. Harga turun sedikit hanya untuk naik sekali lagi. Ia tidak dinasihatkan untuk memasuki kedudukan dagangan pada tahap ini. Ini memerlukan anda memasukkan kedudukan jual, namun, aliran menaik berterusan.

Adalah disyorkan untuk memasukkan kedudukan beli pada mata 3, 5, 7, atau 9 apabila harga jauh lebih rendah. Perlu diingat bahawa arah aliran mungkin akan berbalik pada satu ketika pada masa hadapan. Kedudukan dagangan anda sepatutnya lebih jangka pendek dengan perkembangan arah aliran. Oleh itu, jika anda berjaya meletakkan kedudukan pada titik nombor 3, kedudukan panjang anda harus dijalankan untuk masa yang jauh lebih lama berbanding jika anda masuk pada mata 5 atau 7.

Menggunakan garis aliran boleh memberi manfaat untuk mencapai matlamat anda. Ia agak mudah untuk melukisnya pada carta. Mereka akan membantu anda mengenal pasti trend sebenar.

Teruskan dan cuba alat ini dengan segera pada akaun demo Olymp Trade anda. Selepas sedikit latihan, anda sudah bersedia untuk menggunakannya dengan wang sebenar. Hanya berhati-hati, kerana tiada jaminan dalam perdagangan. Ingat, kami berbesar hati untuk mendengar daripada anda, sama ada anda menghadapi sebarang halangan dalam perjalanan atau anda mendapatnya dengan segera.

Thank you for rating.
JAWAB KOMEN Batalkan Balasan
Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!
Tinggalkan komen
Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!