Cara berniaga menggunakan Price Action di Olymp Trade

Cara berniaga menggunakan Price Action di Olymp Trade

Terdapat pelbagai cara perdagangan. Peniaga boleh memilih, antara lain, mengikuti tren, memerhatikan warna lilin pada carta, atau menggunakan Price Action Trading.

Kami akan melihat dengan lebih dekat yang terakhir dalam panduan utama ini. Walaupun perdagangan Price Action biasanya dikaitkan dengan perdagangan mata wang, ia berjaya diterapkan di pasar lain.

Kajian Tindakan Harga

Tindakan Harga tidak lain seperti teknik perdagangan. Komponen penting dalam teknik ini adalah harga aset. Pedagang membaca carta dan membuat keputusan berdasarkan terutamanya pada harga semasa aset. Mereka yakin ini adalah maklumat yang paling berharga yang diperlukan untuk membuat transaksi. Kadang-kadang mereka percaya, ini adalah satu-satunya yang diperlukan, jadi mereka tidak menggunakan petunjuk tambahan.

Sebab Tindakan Harga

Kelebihan terbesar adalah bahawa dalam perdagangan Price Action, anda tidak perlu mempersulit carta dengan pelbagai petunjuk. Anda hanya perlu fokus pada harga sebenar.

Mereka yang terlibat dengan Price Action mendakwa bahawa pasaran dapat diramalkan, tidak ada yang tidak ada sebelumnya. Sejarah suka diulang. Jadi harganya akan turun naik dalam julat tertentu. Dengan mengambil kira perkara di atas, peniaga Price Action dapat meramalkan tingkah laku harga dalam jangka masa tertentu.

Oleh itu, mereka akan mencari corak yang mengulanginya sendiri. Dan mereka ingin menjawab soalan mengenai arah harga pada titik tertentu. Apabila mereka melakukannya, keputusan mereka mungkin sangat tepat.

Perdagangan Tindakan Harga di Olymp Trade

Pedagang mempunyai pilihan mereka terhadap jenis carta. Saya fikir carta candlestick adalah yang paling telus, tetapi carta palang akan berlaku juga. Kedua-duanya mengandungi maklumat harga yang sama yang diperlukan untuk berjaya berniaga. Anda akan membezakan harga buka, lebih tinggi, lebih rendah dan tutup untuk jangka masa tertentu.

Cara berniaga menggunakan Price Action di Olymp Trade
Carta palang dan carta lilin mengandungi data harga yang sama (OHLC)

Seperti yang telah saya nyatakan, peniaga Action Action tidak menyukai penunjuk tambahan. Sebabnya kebanyakannya adalah penundaan penunjuk. Walaupun begitu, garis sokongan dan rintangan mungkin diinginkan.

Ini kerana tingkah laku harga biasanya dapat diramalkan setelah menyentuh tahap sokongan / rintangan. Berikut adalah contoh bagaimana peniaga Action Action dapat membaca carta. Kami ada talian sokongan. Anda dapat melihat bagaimana harga bagus bertindak balas dengan tahap ini. Nombor 1 adalah bar penunjuk kenaikan harga. Ini adalah isyarat yang jelas untuk memasuki kedudukan panjang (beli). Nombor 2 adalah corak candlestick bullish englfing. Ia juga merupakan isyarat untuk membeli GBPUSD. Ini semua mengenai membaca tingkah laku harga, mengenal pasti tahap sokongan dan rintangan utama, dan mengetahui bagaimana bertindak balas terhadap corak harga berulang seperti formasi kandil.

Cara berniaga menggunakan Price Action di Olymp Trade
Peniaga Tindakan Harga tertumpu pada tingkah laku harga pada tahap harga yang penting

Apa yang diperlukan untuk perdagangan berkesan dengan Price Action on Olymp Trade?

Pertama sekali, anda mesti belajar mengenai carta harga. Anda perlu membiasakan pelbagai jenis carta dan isyarat yang boleh anda baca darinya.

Seterusnya, anda harus mengembangkan kemahiran mengenal pasti corak harga. Ini bermakna anda juga harus menguasai melukis garis sokongan dan rintangan.

Seiring berjalannya waktu, anda akan meningkatkan kesedaran intuitif mengenai bagaimana tingkah laku harga ketika mencapai titik trend tertentu. Anda akan lebih yakin dengan melukis garis trend dan mengenali trend secara umum. Anda akan melihat bahawa tahap yang sebelumnya menjadi penentangan terhadap pergerakan harga menjadi sokongan setelah ditembusi.

Cara berniaga menggunakan Price Action di Olymp Trade
Menganalisis tahap rintangan sokongan mendatar dan garis arah aliran dinamik

Menganalisis urutan bahagian atas dan bawah memberi anda gambaran tambahan mengenai struktur trend. Ini membantu peniaga Price Action untuk mengenal pasti kapan pasaran berubah arah.

Cara berniaga menggunakan Price Action di Olymp Trade
Menggunakan jangka masa yang lebih tinggi untuk mengenal pasti tahap utama

Anda boleh menggunakan Tindakan Harga pada jangka masa apa pun. Gunakan selang waktu yang lebih tinggi untuk melihat gambaran besar yang disebut dengan tahap harga utama dan paling penting. Kemudian anda boleh menggunakan jangka waktu yang lebih rendah untuk mengenal pasti titik masuk kedudukan yang tepat.

Cara berniaga menggunakan Price Action di Olymp Trade
Penggunaan tindakan harga memberi anda pemahaman yang lebih baik mengenai pergerakan harga

Satu-satunya perkara yang perlu dilakukan ialah berniaga dan periksa Harga Harga untuk diri anda sendiri. Walaupun, anda harus berhati-hati jika anda menggunakan wang sebenar. Walaupun strategi yang boleh dipercayai dan berguna, Perdagangan Tindakan Harga tidak bebas risiko. Sentiasa bersiap sedia menghadapi kerugian.

Beritahu kami bagaimana anda menemuinya. Terdapat bahagian komen di bawah.

Thank you for rating.
JAWAB KOMEN Batalkan Balasan
Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!

Tinggalkan komen

Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!