Cara Berdagang Semasa Musim Perolehan di Olymp Trade

Cara Berdagang Semasa Musim Perolehan di Olymp Trade
Musim pendapatan adalah tempoh di mana syarikat terbesar mengeluarkan hasil kewangan suku tahunan mereka. Ini adalah tempoh paling produktif bagi peniaga.

Tidak kira apa keajaiban yang dibuat oleh jabatan pemasaran dan rancangan yang akan dikongsi oleh pengurus atasan, laporan pendapatan setiap suku tahun menunjukkan betapa baiknya bagi syarikat. Itulah sebabnya hasil kewangan suku tahunan digunakan untuk menilai keadaan pelaburan jangka panjang dan perdagangan jangka pendek.

Musim pendapatan baru bermula pada Januari 2021. Artikel kami akan membantu anda memanfaatkan sepenuhnya laporan syarikat terbesar di dunia.

Berkala Musim Perolehan

Syarikat mengeluarkan laporan pendapatan setelah suku tahun berakhir. Kita boleh mengatakan bahawa musim pendapatan berlangsung sekitar dua bulan. Puncak pelepasan jatuh pada Januari, April, Julai, dan Oktober. Walau bagaimanapun, beberapa syarikat boleh melaporkan hasil kewangan suku tahunan mereka pada masa lain juga.
 

Peluang untuk Pelabur

Setiap musim pelaporan membolehkan pelabur saham mengimbangi portfolio mereka: mereka menjual saham syarikat yang kurang berjaya dan membeli saham yang mempunyai prestasi lebih baik.

Pedagang lebih berminat dengan turun naik yang lebih tinggi. Selepas laporan dikeluarkan, harga sekuriti boleh naik atau turun. Ia bergantung secara langsung pada hasil kewangan syarikat. Maksudnya, seseorang dapat memperoleh kadar pengembalian yang tinggi ketika berdagang saham dalam 1-2 hari setelah penerbitan laporan.


Kalendar Pendapatan

Jadual ringkasan ini memberikan maklumat mengenai tarikh dan masa pelaporan. Perhatikan sebutan BMO dan AMC - mereka akan menunjukkan kepada anda tepat waktu untuk membuka perdagangan.

BMO (Before Open Market) bermaksud bahawa laporan tersebut akan dikeluarkan sebelum sesi perdagangan AS dibuka - iaitu sebelum 13:30 UTC. Dalam kes ini, pasaran akan bertindak balas terhadap berita pada hari yang sama.

AMC (After Market Close) bermaksud bahawa laporan tersebut akan dikeluarkan setelah sesi perdagangan AS ditutup (selepas 20:00 UTC), yang bermaksud bahawa reaksi pedagang hanya akan menyusul pada keesokan harinya.

Di Olymp Trade, anda boleh membuat perdagangan saham 35 syarikat dalam mod Forex dan 17 syarikat dalam mod FTT.

Untuk keselesaan anda, kami telah menyediakan kalendar Musim Pendapatan untuk Januari-Mac 2021. Harap maklum bahawa hanya terdapat syarikat yang boleh anda jual di Olymp Trade:
Syarikat Tarikh Masa
JPMorgan Mengejar 15.01 BMO
Goldman Sachs 19.01 BMO
Netflix 19.01 AMC
Perjudian Procter 20.01 BMO
Morgan Stanley 20.01 BMO
IBM 21.01 AMC
Johnson Johnson 26.01 BMO
Novartis 26.01 BMO
Starbucks 26.01 AMC
3m 26.01 BMO
AMD 26.01 BMO
Ebay 27.01 AMC
Kad induk 27.01 BMO
Tesla 27.01 BMO
epal 27.01 AMC
Facebook 27.01 AMC
Boeing 27.01 BMO
Mcdonalds 28.01 BMO
Chevron 29.01 BMO
Ulat 29.01 BMO
Nintendo 01.02
Exxon Mobil 02.02 BMO
Microsoft 03.02 AMC
Google 03.02 AMC
Visa 04.02 BMO
Amazon 04.02 AMC
Alibaba 04.02 BMO
Twitter 09.02 BMO
Cisco 09.02
Disney 11.02 AMC
NVdia 17.02
Coca-Cola 18.02 BMO
Baidu 25.02
Kendur 12.03
BMW 17.03 BMO
Oracle 18.03
Nike 25.03
Syarikat boleh mengubah tarikh dan masa ketika mereka mengeluarkan laporan. Itulah sebabnya kami mengesyorkan agar anda menyemak sendiri waktu penerbitan menggunakan perkhidmatan yang disediakan oleh yahoo.finance. Anda juga boleh bergantung pada maklumat yang akan anda terima dari Olymp Trade melalui beberapa saluran.

Bagaimana Olymp Trade Membuat Laporan Musim Pendapatan?

Pastikan anda menyemak peti masuk anda: setiap hari Jumaat, kami akan menghantar e-mel kepada anda jadual laporan suku tahunan untuk minggu yang akan datang - supaya anda dapat membuat persediaan terlebih dahulu untuk berdagang pada saham tertentu.

Platform dan aplikasi mudah alih juga akan menghantar pemberitahuan tolak kepada anda sehari sebelum laporan pendapatan dikeluarkan. Musim pendapatan adalah alasan sempurna untuk menghidupkan pemberitahuan pada telefon pintar anda.

Jangan terlepas kisah kami. Anda akan melihat nasihat pakar terkini apabila anda log masuk ke platform, tetapi anda juga dapat mengaksesnya melalui menu "Lagi".

Selain itu, kami akan membuat liputan acara di akaun rasmi kami di Facebook dan Instagram. Pastikan anda mengikutinya!
 

Petunjuk Laporan Penting

Seperti yang telah anda fahami, laporan pendapatan suku tahunan adalah dokumen penting. Tetapi petunjuk apa yang harus ditumpukan pada peniaga terlebih dahulu?
  • Perolehan sesaham (EPS) adalah ukuran pendapatan setiap 1 saham. Ia dianggap sebagai petunjuk utama prestasi suku tahunan syarikat. Sebagai peraturan, syarikat kewangan utama menerbitkan ramalan konsensus mengenai penunjuk ini. Sekiranya data sebenar lebih tinggi, permintaan untuk saham ini meningkat dengan mendadak, dan peniaga mendapat lebih banyak peluang untuk mendapat keuntungan dari trend jangka pendek tetapi kuat ini.
  • Pendapatan adalah pendapatan yang diperoleh syarikat dari menjual barang atau perkhidmatan. Hasil menunjukkan bahawa syarikat dapat menghasilkan aliran tunai. Syarikat juga mengeluarkan ramalan konsensus mengenai penunjuk ini.
  • Ramalan adalah maklumat yang sangat penting bagi pelabur. Rancangan cita-cita syarikat untuk berkembang ke wilayah baru atau menjangkau segmen pasaran baru dapat menimbulkan minat terhadap sahamnya.

Walaupun terdapat banyak petunjuk ekonomi yang lebih penting, anda harus mengetahui konsep perdagangan asas semasa musim pelaporan: jangkaan pasaran selalu dinyatakan dalam ramalan konsensus. Sekiranya hasilnya lebih tinggi, stok syarikat mempunyai peluang yang lebih tinggi untuk meningkat. Sekiranya mereka berada di bawah jangkaan, harga saham mungkin jatuh.


Bagaimana untuk Berdagang di Olymp Trade semasa Musim Pendapatan?

Cara pertama adalah menggunakan cadangan yang telah kami sediakan khas untuk anda. Dalam kes ini, penting untuk menerima e-mel dan pemberitahuan lain dari Olymp Trade.

Cara kedua adalah membandingkan ramalan dan data sebenar secara bebas. Tidak ada yang sukar mengenainya. Terlebih lagi, anda baru belajar mengenai petunjuk utama laporan, dan sekarang anda tahu apa yang harus ditumpukan terlebih dahulu.

Seorang peniaga yang berjaya harus menguasai lebih daripada sekadar analisis teknikal. Bertindak dengan betul semasa musim penghasilan adalah kemahiran penting yang dapat anda tingkatkan di platform Olymp Trade. Semoga berjaya!
Thank you for rating.
JAWAB KOMEN Batalkan Balasan
Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!

Tinggalkan komen

Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!