Berdagang Saham Bukan Hanya Untuk Orang Kaya, Anda boleh Memperdagangkannya di Olymp Trade

Berdagang Saham Bukan Hanya Untuk Orang Kaya, Anda boleh Memperdagangkannya di Olymp Trade


Berdagang dalam Saham dengan Olymp Trade

Sekiranya anda berminat untuk memperdagangkan saham syarikat di pasaran saham, ada berita baik. baru-baru ini telah membuat pengembangan syarikat yang besar di platform untuk peniaga. Tambahan baru pada tawaran saham Olymp Trade termasuk Amazon, Alibaba, Exxon Mobil, dan banyak lagi.

Kini terdapat lebih daripada 30 saham berbeza untuk dipilih di platform Olymp Trade untuk pelaburan jangka panjang dan jangka pendek. Sama ada anda lebih suka mod Dagangan Waktu Tetap atau mod Forex yang semakin popular, kini anda boleh menggunakan syarikat-syarikat yang berjaya di uber ini sebagai kenderaan untuk keuntungan perdagangan.

Berniaga dalam saham adalah salah satu kaedah yang paling stabil untuk melabur terutamanya jika perhatian diberikan kepada kualiti syarikat ketika melabur. Biasanya, syarikat lama yang mempunyai reputasi dan pengurusan yang baik akan melihat kenaikan nilainya secara konsisten dari masa ke masa, yang menambah nilai portfolio pelabur.
Berdagang Saham Bukan Hanya Untuk Orang Kaya, Anda boleh Memperdagangkannya di Olymp Trade
Peniaga juga dapat memperoleh keuntungan yang besar dari lonjakan dan penurunan jangka pendek yang didorong oleh berita atau cerminan keuntungan syarikat. Ini lebih sukar difahami, diramalkan, dan diukur jika anda baru berniaga saham syarikat (saham).

Untuk membantu anda mempercepat bagaimana anda dapat menjana keuntungan besar dalam stok di Olymp Trade, berikut adalah panduan ringkas untuk memulakan anda memulakan perdagangan saham di beberapa aset berprofil terbesar dan paling tinggi di dunia.

Kami mencadangkan anda memulakan dengan memfokuskan pada dua parameter yang berbeza ketika menentukan saham mana yang akan diperdagangkan dan kapan untuk memperdagangkannya: trend harga dan keuntungan syarikat.

Trend Harga Dagangan dengan Olymp Trade

Sains memberitahu kita bahawa objek bergerak cenderung bergerak dan harga saham cenderung berkelakuan dengan cara yang serupa. Idea ini menjadi asas bagi nasihat yang diberikan kepada hampir semua pelabur baru untuk "berdagang dengan tren, trend adalah rakan anda."

Terdapat puluhan cara untuk mendekati trend perdagangan dan sejumlah variasi yang tidak terhingga pada strategi ini juga, tetapi berikut adalah pendekatan mudah yang boleh anda gunakan dengan segera dan akan menghasilkan keuntungan yang baik pada kebanyakan masa dengan menggunakan rata-rata bergerak.

Untuk melakukan ini, kami akan menggabungkan dua jenis purata bergerak: purata bergerak sederhana (SMA) dan purata bergerak eksponensial (EMA) untuk membantu kami mengenal pasti arah aliran dan meramalkan perubahan trend yang akan membantu anda memaksimumkan keuntungan anda mengikut trend.

Platform Olymp Trade mempunyai semua alat yang diperlukan untuk menyusun carta anda untuk menggunakan strategi trend ini. Tangkapan skrin di bawah menunjukkan di mana butang penunjuk (anak panah merah) dan SMA dan EMA berada di bahagian atas senarai.
Berdagang Saham Bukan Hanya Untuk Orang Kaya, Anda boleh Memperdagangkannya di Olymp Trade
Mulakan dengan memilih penunjuk SMA dan anda akan melihat garis muncul di carta anda. Indikator SMA kami akan menjadi purata jangka panjang kami jadi ubah warna menjadi merah dan tetapkan nombor menjadi 55 yang akan menjadi jangka masa kami. Anda boleh melakukannya dengan mengklik ikon "pensil" kecil di sebelah penunjuk pada carta.

Ulangi proses ini untuk EMA menggunakan garis biru dan jangka masa 20. EMA akan berfungsi sebagai penunjuk arah aliran jangka pendek kami. Tangkapan skrin di bawah menunjukkan cara mengatur indikator dan anda akan melihat bagaimana garis ditunjukkan untuk carta saham Facebook, yang ditetapkan untuk 1 hari.
Berdagang Saham Bukan Hanya Untuk Orang Kaya, Anda boleh Memperdagangkannya di Olymp Trade
Sekarang carta trend kami untuk Facebook sudah siap dan kami dapat melihat bahawa harganya telah meningkat secara berterusan sejak April. Walau bagaimanapun, kedua-dua garis arah mula semakin dekat bermaksud bahawa pembalikan arah aliran mungkin berlaku dalam masa terdekat.

Sebaik-baiknya, semasa memperdagangkan arah aliran, anda pasti ingin mencari titik di mana arah aliran jangka pendek (garis biru) melalui arah aliran jangka panjang (garis merah) ke arah yang bertentangan. Apabila ini berlaku, ada kemungkinan kuat bahawa arah aliran membalikkan dan anda boleh membuka posisi Naik atau Turun dengan sewajarnya.

Sekiranya anda melihat kembali carta Facebook, anda akan melihat bahawa pembalikan arah aliran berlaku pada akhir Februari tahun ini dan pada akhir bulan Mei.

Dalam kedua kes tersebut, kedudukan pembukaan ketika garis biru melintasi garis merah akan memberikan keuntungan yang signifikan dengan syarat peniaga keluar dari posisi sebelum trend kembali berubah.

Anda boleh menggandakan strategi tren ini untuk stok apa pun dan untuk jangka masa apa pun, tetapi untuk saham blue-chip, tidak digalakkan melakukan ini dalam jangka masa yang sangat singkat seperti 15 minit melainkan jika anda menggunakan strategi "scalping", yang adalah sedikit lebih maju.


Berkongsi dalam Perolehan Syarikat Menguntungkan

Nilai saham saham syarikat sangat dipengaruhi oleh keuntungannya. Terdapat pengecualian untuk peraturan ini tetapi kebanyakannya berdasarkan spekulasi bahawa syarikat-syarikat tersebut akan menjadi sangat menguntungkan pada masa akan datang - lihat Facebook dan Tesla sebagai contoh (kedua-duanya boleh didagangkan di Olymp Trade).

Namun, secara umum, jika syarikat terus memperoleh keuntungan, yang kemudiannya diedarkan kepada pemegang sahamnya, maka harga saham syarikat tersebut akan terus meningkat. Bagi pelabur jangka panjang, ini penting kerana mereka bukan sahaja menginginkan bahagian keuntungan mereka secara berkala, tetapi mereka juga ingin dapat menjual saham mereka dengan keuntungan pada satu ketika.
Berdagang Saham Bukan Hanya Untuk Orang Kaya, Anda boleh Memperdagangkannya di Olymp Trade
Oleh itu, sangat disarankan untuk hanya memperdagangkan stok syarikat yang menguntungkan kerana terdapat risiko yang lebih sedikit, dan ada potensi kenaikan yang berterusan. Isu utama mengenai perdagangan saham ini adalah dengan memahami nilai sebenarnya.

Nasib baik, syarikat-syarikat ini diperdagangkan secara terbuka sehingga mereka diminta untuk melaporkan keuntungan dan mengumumkan berapa banyak yang akan mereka bayar dalam dividen kepada setiap pemegang saham. Mereka melakukan ini setiap suku tahun dan anda dapat melihat kapan pengumuman ini akan dibuat dalam kalendar ekonomi.

Berikut adalah beberapa tokoh penting yang perlu diperhatikan untuk menentukan seberapa menguntungkan sesebuah syarikat dan betapa berharga sahamnya dalam kenyataan. Anda boleh mendapatkan hampir semua nombor ini dalam talian di laman web syarikat atau dari organisasi berita pasaran.

1. Pendapatan Setiap Saham (EPS)- Dalam syarikat sederhana, jika terdapat keuntungan $ 100 dan 100 saham, setiap pemegang saham 1 saham akan menerima $ 1. Malangnya, ini bukan cara kerjanya dengan syarikat blue-chip besar di mana terdapat pelbagai bentuk stok termasuk apa yang disebut "saham pilihan" atau "saham premium".

Oleh itu, EPS sebenarnya adalah jumlah keuntungan setelah "dividen pilihan" dibayar dibahagi dengan jumlah saham yang tinggal.

2. Nisbah Harga ke Pendapatan (Nisbah P / E) - Angka ini menunjukkan harga saham semasa dibahagi dengan pendapatan 12 bulan terakhir. Ini juga dikenal sebagai "P / E trailing". Sebagai alternatif, harga saham semasa dibahagikan dengan anggaran keuntungan untuk 12 bulan akan datang disebut "P / E hadapan".

Bagaimana anda tahu jika P / E syarikat itu bagus? Tidak ada jawapan yang mudah di sini kerana P / E yang tinggi mungkin menunjukkan stok terlalu mahal dan mungkin memuncak dan P / E yang rendah mungkin menunjukkan prospek yang buruk untuk masa depan.

Namun, kita dapat memahami dengan pasti apa nilai syarikat sekarang dan yang akan membantu dalam menentukan ramalan dan strategi pelaburan.

3. Nisbah Hutang-Ekuiti (D / E) - Angka ini menunjukkan, secara umum, berapa banyak hutang yang dimiliki syarikat berkaitan dengan jumlah nilai semua saham saham. D / E yang tinggi dapat menunjukkan bahawa syarikat itu membiayai pengembangan dan pengembangan dengan pinjaman besar dan / atau nilai sahamnya tidak sesuai dengan pinjaman yang ada.

Ini adalah salah satu alat utama yang dilihat oleh bank sebelum meminjam wang seseorang atau syarikat, jadi anda juga mahu melakukan perkara yang sama sebelum melaburkan wang anda di syarikat yang mempunyai D / E yang lemah.

4. Return on Equity (ROE) - Angka ini menunjukkan kepada para pelabur sejauh mana prestasi pengurusan syarikat dalam menjana keuntungan berhubung dengan jumlah wang yang telah dilaburkan. Pengiraannya adalah seperti berikut: Pendapatan bersih dikurangkan dividen pilihan dibahagi dengan ekuiti pemegang saham (nilai saham).

Secara umum, jika ROE kurang dari 10%, dianggap sebagai "miskin" oleh kebanyakan piawaian penganalisis. 14% adalah kira-kira rata-rata untuk syarikat SP 500 jadi apa-apa pada masa itu atau lebih positif.

Menggunakan nombor ini dalam membuat keputusan jauh lebih rumit daripada memahami semua faktor yang menyebabkan pengiraan nombor itu sendiri.

Bagi pelabur jangka panjang, syarikat yang mempamerkan nisbah EPS, P / E, D / E, dan ROE yang baik membuat pilihan kukuh untuk membeli kenaikan. Sudah tentu, keuntungan pada Kontrak untuk Perbezaan (CFD) seperti yang digunakan di Olymp Trade mungkin memerlukan masa lebih lama untuk berkembang.

Namun dengan komisi rollover Olymp Trade yang rendah (yuran semalaman) dan penggunaan pengganda, pelabur dapat mengambil jalan yang agak selamat untuk mencapai keuntungan yang besar.

Bagi pelabur jangka pendek, memahami parameter ini akan membantu anda mengenal pasti beberapa peluang Naik dan Turun untuk membuka posisi. Sebagai contoh, apabila EPS syarikat masuk lebih rendah daripada yang diramalkan, stok akan sering turun untuk jangka waktu yang singkat.

Ini bermaksud peniaga boleh mengambil posisi Turun setelah pengumuman, menutup kedudukan dengan sedikit keuntungan dan kemudian mengambil posisi Naik untuk menghasilkan wang pada "bounce" kerana saham blue-chip hampir selalu cenderung naik dalam jangka panjang.
Berdagang Saham Bukan Hanya Untuk Orang Kaya, Anda boleh Memperdagangkannya di Olymp Trade


Berniaga dalam Saham bukan hanya untuk Orang Kaya

Dengan menggunakan pengetahuan baru anda mengenai saham dan memasangkannya dengan platform perdagangan yang memberi anda alat profesional untuk berjaya seperti Olymp Trade, anda boleh mengubah pelaburan sederhana menjadi kehidupan yang selesa atau persaraan yang besar.

Kuncinya adalah memanfaatkan sumber yang ada untuk anda dan terus mengembangkan kemahiran perdagangan anda semasa anda pergi. Sudah tentu, semua itu penting tanpa platform yang memberi anda akses ke semua pasaran utama dan aset premium.

Nasib baik, Olymp Trade menyediakan akses bersama dengan semua sumber yang anda perlukan dan latihan dalam mengembangkan kemahiran anda. Satu-satunya perkara yang perlu dilakukan ialah bergabung dengan orang "kaya" yang sudah memperdagangkan saham ini dan aset berprofil tinggi yang lain.
Thank you for rating.
JAWAB KOMEN Batalkan Balasan
Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!

Tinggalkan komen

Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!