Apakah Ciri Olymp Trade MetaTrader 4 (MT4)

Apakah Ciri Olymp Trade MetaTrader 4 (MT4)
Walaupun anda boleh terus menikmati dagangan yang hebat di platform dalam talian Olymp Trade, MetaTrader 4 juga patut mendapat perhatian anda. kenapa?

MetaTrader 4 (MT4) mempunyai banyak kelebihan. Terminal ini muncul di pasaran lebih daripada 10 tahun yang lalu tetapi peniaga Forex semakin berminat dengannya dari tahun ke tahun. Dalam artikel ini, kami akan memberitahu anda tentang sebab utama mengapa anda perlu mencuba alat ini.

Aset baharu Olymp Trade MT4

Olymp Trade MT4 mempunyai pasangan mata wang, indeks dan logam baharu. Sebagai contoh, anda boleh memperoleh hasil daripada turun naik yuan China atau melabur dalam indeks saham Sepanyol.

Jumlah aset yang tersedia untuk dagangan ialah 67. Apabila berdagang pasangan mata wang, anda boleh menggunakan leverage terbesar 1:400. Leverage 1:50 boleh digunakan apabila bekerja dengan logam, dan satu daripada 1:30—untuk indeks dagangan dan komoditi.

Untuk melihat senarai keseluruhan instrumen dagangan, log masuk ke terminal dan tekan kekunci pintas Crtl+U.
Apakah Ciri Olymp Trade MetaTrader 4 (MT4)


Memperluas Set Penunjuk pada Olymp Trade MT4

Sebaik sahaja MT4 mempunyai bahasa pengaturcaraan sumber terbuka sendiri, beribu-ribu pedagang telah terlibat dalam pembangunan penunjuk. Akibatnya, terdapat sejumlah besar penunjuk unik, yang boleh diakses oleh pedagang apabila menggunakan terminal.

Banyak daripada perkembangan ini adalah dalam domain awam. Ia boleh dimuat turun ke folder dalaman terminal dan anda boleh mula menggunakannya selepas but semula MT4. Semua alatan baharu akan berada dalam bahagian "Tersuai".

Sila ambil perhatian: sambungan fail penunjuk ialah .ex4 atau mql4. Jangan gunakan format lain untuk mengelak daripada membahayakan akaun dagangan atau komputer anda.

Carta pada Olymp Trade MT4

Apabila bekerja dengan MT4, anda boleh menggunakan beberapa carta pada masa yang sama. Bilangan mereka dihadkan hanya oleh ciri teknikal komputer anda. Selain itu, beberapa pilihan seperti jenis carta, skema warna dan banyak lagi—boleh dikonfigurasikan secara individu dalam setiap tetingkap.
Apakah Ciri Olymp Trade MetaTrader 4 (MT4)
Pedagang menyimpan versi tetapan yang lengkap sebagai templat dan menggunakannya kemudian.
Apakah Ciri Olymp Trade MetaTrader 4 (MT4)


Jenis Pesanan

Terdapat 5 pesanan dagangan tersedia di Olymp Trade MT4:

Pelaksanaan pasaran —perintah untuk membuka dagangan yang akan dilaksanakan serta-merta pada harga pasaran semasa.

Had beli —sejenis pesanan belum selesai. Gunakannya apabila anda ingin membeli aset pada harga yang lebih rendah daripada yang semasa.

Had jualan —pesanan belum selesai ini ialah pesanan untuk menjual aset pada harga yang lebih tinggi daripada harga semasa.

Henti Beli —pesanan belum selesai untuk membeli aset pada harga yang lebih tinggi daripada yang semasa.

Sell ​​Stop —perintah untuk menjual aset pada harga yang lebih rendah daripada harga semasa.
Apakah Ciri Olymp Trade MetaTrader 4 (MT4)
Tidak seperti pesanan pasaran, pesanan yang belum selesai hanya berfungsi apabila harga aset mencapai beberapa nilai tertentu.

Sebagai contoh, anda ingin membeli emas (XAU/USD) jika harganya menembusi tahap rintangan psikologi $1500.00 setiap auns. Katakan sekarang logam berharga $1475.00. Dalam kes ini, adalah lebih baik untuk menggunakan pesanan Hentian Beli dan meletakkannya di atas $1500.

Gunakan kekunci pintas F9 untuk memanggil tetingkap perdagangan baharu.

Sudah tentu, anda juga boleh mengurus kedudukan anda dengan berkesan dengan menggunakan Stop Loss, Take Profit dan Trailing Stop dalam MT4.


Penasihat mengenai Olymp Trade MT4

MetaTrader 4 ialah platform pertama yang membolehkan pedagang biasa menggunakan robot dagangan sebenar (Penasihat Pakar). Penasihat Pakar ialah algoritma yang menganalisis pasaran secara berterusan dan menyediakan cadangan perdagangan. Anda juga boleh memberikannya hak untuk berdagang, menutup dan mengurus dagangan anda—secara amnya, untuk melaksanakan fungsi yang biasanya dikawal oleh seseorang.

Membangunkan robot adalah intensif buruh. Tetapi sama seperti dalam kes penunjuk, anda boleh mencari penasihat sedia dalam talian, di forum tematik dan tapak web. Sekurang-kurangnya anda akan menemui sistem analisis asas berdasarkan beberapa pengayun yang boleh dipercayai dan kaedah analisis teknikal yang lain.

Ramai orang mengimpikan untuk memiliki robot yang menguntungkan, tetapi mana-mana strategi perdagangan boleh gagal. Apa yang boleh kita lakukan ialah menguji Penasihat Pakar sebelum menggunakannya. Itulah sebabnya MT4 mempunyai penguji strategi khas.

Perkhidmatan ini akan menganalisis kecekapan Penasihat Pakar menggunakan data sejarah, dengan mengambil kira parameter yang anda tetapkan sebelum dilancarkan (seperti pengeluaran yang boleh diterima atau saiz kedudukan.)

Harap maklum bahawa mana-mana Penasihat Pakar mempunyai kekuatan dan kelemahannya. Sebagai contoh, Purata Pergerakan terbina dalam (jangan mengelirukan dengan penunjuk) berkemungkinan berprestasi baik apabila trend baharu muncul, manakala sukar untuk mendapat keuntungan daripada menggunakan alat ini apabila pasaran mendatar.

Penasihat Pakar Purata Pergerakan membuka kedudukan apabila garisan SMA dipecahkan dan menutupnya sekiranya berlaku persilangan songsang bagi garis isyarat penunjuk asas. Secara umum, konsep ini ialah pembangunan berasaskan aliran, yang lebih baik digunakan apabila berdagang aset yang tidak menentu yang dicirikan oleh aliran yang lebih kukuh.

Menguji strategi ini membantu pedagang mengenal pasti kelemahan yang ketara: algoritma menutup kedudukan dengan keuntungan adalah tidak cekap. Atas sebab ini, jika anda membuat keputusan tentang Penasihat Pakar ini, kami mengesyorkan agar anda memasang aplikasi mudah alih di tempat kejadian. Ia akan membolehkan anda menetapkan keuntungan dari mana-mana tempat di dunia di mana anda boleh menyambung ke Internet. Jangan lupa untuk mengikuti kaedah analisis lain untuk menyemak.


Ciri berbilang platform

Rangkaian penuh kelebihan MT4 hanya tersedia dalam versi terminal untuk komputer peribadi berasaskan Windows atau Mac OS. Walau bagaimanapun, anda akan menemui semua yang anda perlukan untuk berdagang di web dan aplikasi mudah alih.

Anda boleh mendapatkan pautan ke versi platform yang berbeza dalam akaun dagangan anda.
Apakah Ciri Olymp Trade MetaTrader 4 (MT4)
Sebagai contoh, versi web termasuk 31 penunjuk dan lebih daripada 20 alat grafik (kaedah Fibonacci, Gann, Elliot). Anda juga boleh melaraskan parameter carta dengan menukar jenis atau komponen warnanya. Pilihan serupa tersedia dalam aplikasi mudah alih.
Apakah Ciri Olymp Trade MetaTrader 4 (MT4)
Ciri-ciri terminal MT4 yang disebutkan di atas menjadikannya alat yang sangat diperlukan. Komponen analisisnya akan membantu anda lebih memahami pasaran, menjejaki arah aliran atau bacaan penunjuk bagi bilangan aset yang lebih besar sekaligus. Jika anda ingin membuat satu kejayaan dalam seni perdagangan atau meningkatkan profesionalisme anda, MetaTrader 4 adalah semua yang anda perlukan.
Thank you for rating.
JAWAB KOMEN Batalkan Balasan
Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!
Tinggalkan komen
Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!