Apa Ciri-ciri Olymp Trade MetaTrader 4 (MT4)

Apa Ciri-ciri Olymp Trade MetaTrader 4 (MT4)
Walaupun anda dapat terus menikmati perdagangan hebat di platform dalam talian Olymp Trade, MetaTrader 4 juga patut mendapat perhatian anda. Kenapa?

MetaTrader 4 (MT4) mempunyai banyak kelebihan. Terminal ini muncul di pasaran lebih dari 10 tahun yang lalu tetapi peniaga Forex semakin berminat dengannya tahun demi tahun. Dalam artikel ini, kami akan memberitahu anda tentang sebab utama mengapa anda mesti mencuba alat ini.

Aset baru Olymp Trade MT4

Olymp Trade MT4 mempunyai pasangan mata wang, indeks, dan logam baru. Contohnya, anda boleh mendapat keuntungan daripada turun naik yuan China atau melabur dalam indeks saham Sepanyol.

Jumlah aset yang tersedia untuk diperdagangkan adalah 67. Apabila berdagang pasangan mata wang, anda boleh menggunakan leverage terbesar 1: 400. Leverage 1:50 dapat digunakan ketika bekerja dengan logam, dan yang 1: 30 — untuk indeks perdagangan dan komoditi.

Untuk melihat keseluruhan senarai instrumen perdagangan, log masuk ke terminal dan tekan kekunci panas Crtl + U.
Apa Ciri-ciri Olymp Trade MetaTrader 4 (MT4)


Memperluas Set Petunjuk di Olymp Trade MT4

Sebaik sahaja MT4 mempunyai bahasa pengaturcaraan sumber terbuka sendiri, ribuan pedagang telah terlibat dalam pengembangan indikator. Hasilnya, terdapat sejumlah besar petunjuk unik, yang dapat diakses oleh pedagang ketika menggunakan terminal.

Sebilangan besar perkembangan ini berada di domain awam. Mereka boleh dimuat turun ke folder dalaman terminal dan anda boleh mula menggunakannya setelah menghidupkan semula MT4. Semua alat baru akan berada di bahagian "Custom".

Harap maklum: sambungan fail penunjuk adalah .ex4 atau mql4. Jangan gunakan format lain untuk mengelakkan membahayakan akaun dagangan atau komputer anda.

Carta di Olymp Trade MT4

Semasa bekerja dengan MT4, anda boleh menggunakan beberapa carta pada masa yang sama. Jumlah mereka hanya dibatasi oleh ciri teknikal komputer anda. Di samping itu, beberapa pilihan seperti jenis carta, skema warna, dan banyak lagi - boleh dikonfigurasi secara individu di setiap tetingkap.
Apa Ciri-ciri Olymp Trade MetaTrader 4 (MT4)
Pedagang menyimpan versi pengaturan yang lengkap sebagai templat dan menggunakannya kemudian.
Apa Ciri-ciri Olymp Trade MetaTrader 4 (MT4)


Jenis Pesanan

Terdapat 5 pesanan perdagangan yang tersedia di Olymp Trade MT4:

Pelaksanaan pasaran - perintah untuk membuka perdagangan yang akan segera dilaksanakan pada harga pasar saat ini.

Had beli — jenis pesanan yang belum selesai. Gunakannya semasa anda ingin membeli aset pada harga yang lebih rendah daripada yang sekarang.

Had jual — pesanan yang belum selesai ini adalah pesanan untuk menjual aset pada harga yang lebih tinggi daripada yang sekarang.

Buy Stop — pesanan yang belum selesai untuk membeli aset pada harga yang lebih tinggi daripada yang sekarang.

Jual Berhenti - pesanan untuk menjual aset dengan harga yang lebih rendah daripada yang sekarang.
Apa Ciri-ciri Olymp Trade MetaTrader 4 (MT4)
Tidak seperti pesanan pasaran, pesanan tertunda hanya berfungsi apabila harga aset mencapai beberapa nilai yang ditentukan.

Sebagai contoh, anda ingin membeli emas (XAU / USD) jika harganya menembusi tahap ketahanan psikologi $ 1500.00 per auns. Katakan sekarang logam berharga $ 1475.00. Dalam kes ini, lebih baik menggunakan pesanan Buy Stop dan meletakkannya di atas $ 1500.

Gunakan kekunci panas F9 untuk memanggil tetingkap perdagangan baru.

Sudah tentu, anda juga dapat menguruskan kedudukan anda dengan berkesan dengan menggunakan Stop Loss, Take Profit, dan Trailing Stop di MT4.


Penasihat Olymp Trade MT4

MetaTrader 4 adalah platform pertama yang membolehkan peniaga biasa menggunakan robot perdagangan sebenar (Expert Advisors). Expert Advisor adalah algoritma yang secara berterusan menganalisis pasaran dan memberikan cadangan perdagangan. Anda juga dapat memberikannya hak untuk berdagang, menutup, dan mengurus perdagangan anda — secara umum, untuk melakukan fungsi yang biasanya dikendalikan oleh seseorang.

Membangunkan robot memerlukan banyak tenaga kerja. Tetapi seperti halnya petunjuk, anda boleh mencari penasihat siap sedia dalam talian, di forum dan laman web tematik. Sekurang-kurangnya anda akan menemui sistem analisis asas berdasarkan beberapa pengayun yang boleh dipercayai dan kaedah analisis teknikal lain.

Ramai orang bermimpi memiliki robot yang menguntungkan, tetapi strategi perdagangan apa pun boleh gagal. Yang boleh kita lakukan hanyalah menguji Expert Advisor sebelum menggunakannya. Itulah sebabnya MT4 mempunyai penguji strategi khas.

Perkhidmatan ini akan menganalisis kecekapan Expert Advisor menggunakan data sejarah, dengan mempertimbangkan parameter yang anda tetapkan sebelum melancarkan (seperti penolakan atau ukuran kedudukan yang boleh diterima.)

Perhatikan bahawa mana-mana Expert Advisor mempunyai kelebihan dan kekurangannya. Contohnya, Moving Average bawaan (jangan mengelirukannya dengan indikator) cenderung berkinerja baik apabila tren baru muncul, sementara sukar untuk memperoleh keuntungan daripada menggunakan alat ini ketika pasaran rata.

Penasihat Pakar Moving Average membuka kedudukan ketika garis SMA terputus dan menutupnya sekiranya terdapat persimpangan terbalik dari garis isyarat penunjuk asas. Secara umum, konsep ini adalah pengembangan berdasarkan trend, yang lebih baik digunakan ketika memperdagangkan aset tidak stabil yang dicirikan oleh tren yang lebih kuat.

Menguji strategi ini membantu peniaga mengenal pasti kelemahan yang signifikan: algoritma penutupan kedudukan dengan keuntungan tidak cekap. Atas sebab ini, jika anda memutuskan Penasihat Pakar ini, kami mengesyorkan agar anda memasang aplikasi mudah alih di tempat. Ini akan membolehkan anda menentukan keuntungan dari mana sahaja di dunia di mana anda boleh menyambung ke Internet. Jangan lupa untuk mengikuti kaedah analisis lain untuk diperiksa.


Ciri Pelbagai Platform

Kelebihan penuh MT4 hanya tersedia dalam versi terminal untuk komputer peribadi berasaskan Windows atau Mac OS. Walau bagaimanapun, anda akan menemui semua yang anda perlukan untuk berdagang di web dan aplikasi mudah alih.

Anda boleh mendapatkan pautan ke platform versi yang berbeza di akaun perdagangan anda.
Apa Ciri-ciri Olymp Trade MetaTrader 4 (MT4)
Sebagai contoh, versi web merangkumi 31 petunjuk dan lebih daripada 20 alat grafik (kaedah Fibonacci, Gann, Elliot). Anda juga boleh menyesuaikan parameter carta dengan mengubah jenis atau komponen warnanya. Pilihan serupa terdapat dalam aplikasi mudah alih.
Apa Ciri-ciri Olymp Trade MetaTrader 4 (MT4)
Ciri-ciri terminal MT4 yang disebutkan di atas menjadikannya alat yang sangat diperlukan. Komponen analitiknya akan membantu anda memahami pasaran dengan lebih baik, mengesan tren atau bacaan indikator dari sebilangan besar aset sekaligus. Sekiranya anda ingin membuat kejayaan dalam seni perdagangan atau meningkatkan profesionalisme anda, MetaTrader 4 adalah semua yang anda perlukan.
Thank you for rating.
JAWAB KOMEN Batalkan Balasan
Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!

Tinggalkan komen

Sila masukkan nama anda!
Sila masukkan alamat e-mel yang betul!
Sila masukkan komen anda!
Medan g-recaptcha diperlukan!